Aangenaam proeven van Lekker Klassiek

25 Aug 2017 Festivals

Dit weekend worden meerdere van uw zintuigen op hun wenken bediend tijdens het muzikale en culinaire initiatief Lekker Klassiek. Wij belden met de organisatoren van Studio 100 en kregen direct goesting in een extra grote portie van deze klassieke ovenschotel.

De Schorre in Boom: check. Een evenement van Studio 100: check. Toppers van Njam in de keuken: dubbel check! Jef Neve als curator: holy check, dit smaakt nu al naar meer! Morgen, op zaterdag 26 augustus, wordt recreatiedomein De Schorre in Boom (Jip, de locatie van Tomorrowland dus, maar dit keer zonder luide muziek en andere duivelse verleidingen) omgetoverd tot een festival voor liefhebbers van mooie muziek en goed eten. Iedereen die houdt van gezelligheid en lekkere bereidingen voor de ogen, oren, neus en smaakpapillen, kan er naar hartenlust de innerlijke mens eens goed komen verwennen. Wij checkten bij persverantwoordelijke Jan Pieter Boodts wat er allemaal op het menu staat dit weekend.


“Voor ons is het belangrijk om de combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid voor een breed publiek te verzorgen. We mikken daarom niet enkel op de mensen die naar Klara luisteren, maar ook op de luisteraars van Radio 1 en 2. Voor een faire prijs (tickets kosten 25 euro, voor minder dan 20 euro extra kan je er lekker eten en drinken) willen we onze bezoekers een dag lang laten genieten van een totaalbeleving. We werken met het muntsysteem van Tomorrowland, waarbij mensen krediet op hun polsbandje van het festival kunnen zetten. Op het einde van de dag krijgt iedereen dan terugbetaald wat hij of zijn nog op het bandje heeft staan.”

“Van bij de start wilden we voor een combinatie van goede muziek en lekker eten gaan. We hebben daarom chefs als Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza ingeschakeld en gaven hen carte blanche om op een haalbare manier het menu voor zaterdag samen te stellen, volledig volgens hun persoonlijke kwaliteiten. Nadien was het zaak om ook voor het muzikale gedeelte een even gedreven en betrouwbare curator aan te stellen. Al snel viel ons oog daarbij op Jef Neve. Hij is gedreven, avontuurlijk (speelt klassiek, maar ook jazz of eigen filmmuziek) en heeft voor een smaakvolle samenstelling van het programma gezorgd.”


Een feest voor de Bourgondiërs die wij hier in België stiekem nog altijd zijn, quoi. Het water loopt ons bij dezen dus al in mond. Naast het hoofdpodium en een kleiner tweede podium (tussen de podia is steeds een makkelijke oversteek mogelijk voor de bezoekers, zo werd ons beloofd), zullen er ook meerdere straatacts aanwezig zijn op Lekker Klassiek, wat zeker een meerwaarde is met een zonnig weekend voor de deur. “We hebben nu al zekerheid over iets meer dan 3000 aanwezigen, maar ook aan de kassa zelf zijn op zaterdag nog tickets te koop” klinkt het bij de organisatie . Mooi weer, lekker en betaalbaar eten, een aangename locatie en een spetterend afsluitend optreden met Jef Neve, Vivente Voce en tal van solisten onder leiding van Dirk Brossé? Moeder, het werken in de tuin zal voor zondag zijn, want zaterdag gaan wij onszelf eens goed verwennen op Lekker Klassiek! Zeg dat de Bourgondiërs van Festival Advisor het u gezegd hebben.

Alle info: https://www.festivaladvisor.be/nl/festival/lekker-...